Monday, 16 May 2011

Resipi Kek Batik Kawan2

Assalamualaikum semua!! hi2.. dah lame aku tak update blog ni.. yeke?? padahal tak sampai seminggu agi.. kih2.. 

ok.. untuk entry kali ni, aku nak kongsikan satu resipi  pd korg semua!! apa resipinye?? hmm.. relax.. jgn gelabah sgt.. kih2.. yeah, resepi KEK BATIK KAWAN2.. haha.. mesti ramai yg tertanye2, kenapa name kek batik ni pelik sgt, dah mcm takde name lain, dah kering idea ke azmeer?? haha.. sebenarnye, resepi ni kawan aku yg bagi mase kat sekolah menengah dulu, so.. aku letakla nama 'kawan2' sbb beliau sudi berkongsi resepi ini bersama aku.. aku pun bermurah hati untuk berkongsikan resepi ini dgn korg.. dah2.. aku nak ckp sal resepi ni.. bukan nak membebel panjang.. haha..

RESEPI KEK BATIK KAWAN2




inilah cadangan sukatan
Bahan- bahan

1 pek biskut marie ( aku gune biskut marie cap tiger sbb rangup.. hi2)
2 cawan serbuk milo ( serbuk koko aku tak sure.. ha2)
1 1/2 cawan susu pekat
1/2 marjerin ( buttercup la.. tapi yg aku pakai ni daisy punye.. tak sempat nak beli)



ha.. bahan2nye

Cara membuatnya

1. Patahkan biskut marie kepada 4 atau 6 bahagian. Ikut sesuka hati. Tapi jgn sampai hancur! haha
2. Panaskan kuali dan masukkan marjerin. Biar sampai cair. Api jgn besar sgt, t hangus (mak aku pesan.. hi2)
3. Masukkan susu pekat dan serbuk milo
4. Gaulkan adunan sehingga sebati.. (ceh..).. Gaul sampai likat dan pekat.
5. Kemudian, masukkan biskut marie yg telah dipatah2kan tadi kedalam kuali. Gaul kesemuanya sampai sebati.
6. Setelah siap, masukkan biskut yang telah bercampur adunan tadi kedalam loyang. Sejukkan sebentar kemudian masukkan kedalam peti sejuk, ikut sesuka hati yep... 
7. Ha.. dah boleh makan lah!!! hahaha..

( gambar semasa tgh memasak kek tadi takde.. tak terpikir pulak.. hahaha)

jemput makan


Inilah kek batiknye.. ada rupa kek batik tak?? haha.. entahlah, aku dah cuba amek gambar dari pelbagai sudut, tapi tetap buruk.. aku kena mintak bantuan jurufoto terkemuka ni untuk tolong aku promosikan kek batik ni.. hihi.. En. Amir Khairuddin tolong!! haha..

Ha.. ape tenung2 lagi keknye.. pergilah buat sekarang!! haha.. senang jew.. ringkas.. ok.. selamat mencuba!! 

Tuesday, 10 May 2011

babak pertama

Korang penah dgr lagu ni??

BABAK PERTAMA- DRAMA BAND

ok.. cuba try dgar dulu.. hi2.. videonye takde lagi kut.. dah cari.. he2




Lirik Lagu Babak Pertama - Drama Band 

Babak pertama bermula saat ku terlihat mu
Waktu seakan terhenti terpinga mencari
Rasa yang takkan terungkap tak pernah ku alami
Cuba aku mengerti

Korus
Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

Oh…

Takkan ku menoleh lagi walau gelapnya hari
Ku yakin akan temui semuanya di sini
Walau ke mana kau pergi tetap akan ku cari
Ku tak akan berhenti

(ulang korus)

Oh…

(ulang korus)

Oh...

Monday, 9 May 2011

Girlz Trettiozex !!

Hi semua!! hehe.. terima kasih kerana sudi menjenguk blog aku ni.. haha.. ok.. kalo entry yang lepas aku ada stori pasal dak2 trettiozex yang berjantina lelaki, kali ni aku nak berseloroh pule pasal cewek2 Trettiozex!! hahaha.. apa cite diorang ni?? cam gempak sgt jew.. huhu.. jom kita selongkar hidup diorang di matrik ni! Fuhh.......

ha.. budak perempuan dlm kelas aku ada 9 org jew.. cian.. dah pupus kew? hihi.. walaupun diorang ni dlam kelompok minoriti, tapi diorng tidak kalah untuk menonjolkan potensi diri masing2.. haha, ape benda ni.. kih2..
dah, jom aku bawak korang meninjau setiap seorang ahli2 terhormat wanita Trettiozex!! 
boosh.......!!!

Anggun bergaya!! hehe

ok.. firstly aku nak ceritakan pada korang seorang gadis yang cukup hot! haha.. ceh gurau je.. hot sebab ape?? t aku bgtau.. sekarang ni aku nak memperkenalkan dulu pd korng, org yg aku maksudkan ialah AFIQAH BT. MOHD HUSSAINI !! atau lebih mesra dipanggil piqa jew..

senyum!!

ha.. piqa ni mmg bezla kalo lepak ngan die.. mulut dia mmg non-stop bercakap.. kalo dia snyap jew mmg pelik lagi aneh.. bole masuk buku kisah2 pelik di dunia! hahaha.. yup, piqa ni mmg teman terbaik untuk gosip! aku cdangkan kat korang lah bg yg suka bergosip..hehe..piqa ni jugak suka selesaikan masalah org, penyayang dan agak huru hara ckit.. mmg kalo ada die jew, huru hara kelas dibuatnya! dgan kegedikkan yg terlebih dos, lawak yang bersahaja, mmg kecoh kelas.. seronok.. terbaik r piqa! sunyi kelas kalu piqa takde.. hehe.. kenapa hot?? ntahla.. mase awal sem 1 tu kitorng selalu panggil dia hot.. piqa mmg pantang nampak lelaki yg nsem ckit.. terus cair.. pengsan!, tapi tak pengsan betol2 la.. haha.. suka sakat si piqa ni sebab dia sporting.. kalo marah pun cepat reda, asalkan segera pergi melutut dan meminta maaf.. he2.. itulah dia serba serbi pasal piqa ni.. hu2

tembak la..tak takut.. hu2

'mangsa' kedua ialah seorang akak! dia ni x-pdt.. aku suka panggil dia akak sebab saje2.. huhu.. tapi taklah nampak tua sgt.. mcm sebaya jew.. mempersilakan SITI SAZUANI BT. SAFINGI !! nilah dia akak angkat aku.. suka hati je iktiraf sendiri.. hi2.. aq panggil die wani jew, tapi ade yg panggil wanek atau waniq.. haha, aku tak tau ejaan sbnar..

posing!
ha inilah orgnye.. sentiasa senyum jew.. walaupun muka nmpak cam penuh dgn muslihat ckit, tapi hati tetap baik..haha.. wani ni mmpunyai sifat ke'akak'kan dan keibuan.. haha.. sebab wani ni rajin.. kalo ada apa2 event kelas ke mesti die antara yg paling bersemangat dan ringan tulang,.tolong sediakan makanan tuk kitorng mase annual dinner,huk2.. mmg mcm seorg ibu kan.. wani ni pun rajin gak dlm kelas.. study smart!..markah kuiz selalu lagi tinggi dari aku..he2.. wani juge seorang yg sporting la.. dia join kitorng gi KL pastu overnigth plak tu.. pmpuan tu, tapi berani..kitorng pulak yg takut..ye r bawak anak dara org tu... hi2 wani ditemani oleh seorng kawan die yg agak rapat gak la dlm kelas aku ni.. sape?? nanti lah aku cite.. sekarang giliran wani.. keh2.. wani ni pun pendiam gak r dlm kelas.. tak bnyak ckap.. bagus2.. jgan lawan cakap dak2 lelaki.. he2, gurau jew.. ha, gamba aku ngan wani tak dpat la nak post sekali ye.. bukan apew.. nanti pakwe dia marah.. btol tak kak?? haha

Next.. ialah kawan rapat wani.. hehe.. sume nampak cam dah tak sabar2 nak tau.. inilah die gadis kecil molek, walopun kecik jew tapi jgn pandang sebelah mata tau.. hi2 .. inilah dia SITI NURUL ASIKIN BT. SALIMAN.. pelengkap kumpulan cik siti.. he2, nama glamournye ikin.. bukan ekin isteri mawi tau! haha..

same je style?? haha
ha inilah die ikin.. bergaya tak?? haha, mmg sekarang makin vogue.. nilah ratu transformasi kelas f36! kalo awal2 sem dulu cukup terkenal dgn gaya ala2 muslimah sehingga digelar ustazah.. hi2, kini sudah berani melakukan perubahan tapi kekal dgn fesyen muslimah cuma dimodenkan.. kih2.. aku bercakap macam mahir je pasal benda2 ni.. hi2, ikin dulu seorang yg pendiam tapi sekarang dah bole bercakap sebanyak2 nye..ha2,,  ikin ni pun rajin gak orgnye.. suka subjek fizik dan kdg2 aku tanye die gak kalo tak paham.. ckgu fizik aku kat f36 ni mmg banyk! haha.. ikin pun makin sporting gak.. bez r..tak kesah kene overnigth kat KL..he2.. ikin ni pun selalu kene gosip ngn dak lelaki kelas aq.. sape?? haha f36 mesti tau.. aku taknak kecoh2.. t ikin saman aku, xpasal2 kene gi mahkamah, kalo masuk melodi je takpe.. haha.. ikin ni pun selalu belanja aku.. tq2!! semoga berjaya kin!..


Di Petaling Street !

berikutnyew.. jeng,jeng,jeng.. aku nak cite pulak pasal seorang yg cute2 ni.. sape agaknye.. seorg yg agak cun jugak la, kalo senyum jew, mmg leh wat kaum lelaki cair..ye2 jep.. cube tnye dak2 laki kelas aku yg hari2 jumpe die ni.. cair tak.. haha.. inilah dia penolong kelas kitorg yg rajin.. hehe.. NUR LIYANA BT. ANIRMAN.. atau name komersial nye ialah yana.. heroin filem missing..hahaha


anggun

dah tgok gamba yana? mmg pakej.. dahlah cantik, pandai lak tu.. budak 4 flat ni wey.. jgn main2 ngn dia ni.. pandai tau..haha.. aku igt lagi mase mula2 kenal si yana ni.. mase tu kat makmal fizik, mase tgah sesi ta'aruf.. aku pun jengah2 la koleksi dak2 pmpuan kat blkng kitorng ni.. nak tau gak sape an, tgok2 ada yana.. dlm hati aku berkata.. "ish dak ni mcm high class jew, hmm takut r aku nak tgur, apatah lagi nak beramah mesra".. haha, hhebat tak aura yana ni.. hi2 bukan aku je tau.. ni aku nak cita kat korg, dak2 lelaki lain pun sampai berlumba2 nak ckp ngan yana ni.. ada yg kata " hari ni kau dah berapa kali ckp ngan yana?".. haha.. bertuah btul yana ni.. tapi skrg dia dah berpunya..ha2.. yana ni mmg pandai.. rajin, suka menyelesaikan sesuatu masalah tu smpai dpt, juga seorang penolong yg rajin, selalu bantu aku pegi unit anta brg2.. thnks yana,. tapi kalo aku bercakap ngn yana ni kena kawal ckit.. kdg2 yana ni ckp agak pedas r.. haha, tapi ape yg dia mmg betul pun pasal aku.. hu2.. apapun gud luck yana.. truskn mengejar impianmu.. :)


sblum masuk kelas.. hehe
habis sudah pasal yana, kita beralih pula pd kawan rapat dia yg sorng ni.. ha mesti ramai yg dah tau kan.. ye r diorng ni kalo gi mane2 mesti bersama2.. macam tak ley berpisah je.. hi2.. yg dapat 4 flat pmpuan kat dlam kelas pun diorang berdua ni..  haha.. hebat kan.. ni lah dia yg aku maksudkan tu.. SARAH YASMIN BT. TAJULDIN.. sdap an name..aku pnggil sarah jew.. tak penah pulak dgr org panggil name dia yasmin.. he2.. ni lah seorg lagi heroin aku dlm filem missing!.. kih2

nak kek tu bole?

Sarah ni mmg pandai weh dlm kelas aku.. budak 4 flat gak!.. he2.. mmg kencang r.. sarah ni rajin tau.. tutor mesti siap, tul tak sarah?? hehe.. kdg2 tu aku pinjam gak keje2 dia ni, biasanye math la.. sebab aku mmg risau kalo tak dapat siapkan tutor math, rase tak lengkap hidup.. sebab tu akn pnjam sarah punye keje..org lain pun ada gak la.. nak kata sarah ni pendiam bole tahan gak la.. jarang aku tgok dia bercakap ngn lelaki melainkan aku.. he2.. ye r aku kan ketua..ceh.. bangge lagi..tak baik..haha..sarah ni salah seorang yg dapat band 4 mase muet! great! selain khor la.. mmg bi dia power.. mase kene wat assignment bi yg survey2 tu an, sarah r bnyak tolong aku, yana ngn khor pun tolong aku gak..aku mane terer bi ni, malas la..hehe.. tapi  kalo assigment yg product promotion tu serahkan kat aku!.. haha, bez giler wat benda tu..edit2..hi2,, sarah ni pun rajin gak aku tgok dia ni gi unit.. hu2, bagus sarah.. terus berjaya ok!..


yg ke-6 ni nak cite pasal sape ek.. hoho.. aku nak cite pasal kawan yg agak rapat gak la dgn yana dan sarah niw.. hi2.. si dia ni diberi nama NOOR ASEKIN BT. MD YASUKIN !! he2.. nak tau tak name glamour dia ape?.. hu2.. macam name artis tau.. nora.. haha, bukan nora danish ok.. ni nora tak jiplak sape2.. original! keh2,, nora juge seorg pelakon.. haha..

bergaya! hehe
inilah dia nora.. nora adlh budak paling sopan dlm kelas aku.. ye ke?? haha.. ada lagi yg sopan2.. tapi jap agi r.. yg lain tu aq bgtau..sabar yew..haha.. nora ni pandai gak r.. top 3 dak pmpuan pling pandai dlm kelas aku.. hu2..hebat kan.. senyap2 jew org nye, tapi bila result dah kuar..haha meletup! kebaboom! he2, mmg patut r dia dpat result cam tu sbb dia ni rajin tau.. keh2.. rajin solat kat masjid.. mcm tau je aku ni..hi2. tapi penah nmpak r..bukan dia sorg jew.. dak2 pmpuan kelas aku yg lain pun ada gak.. lagi satu, nora ni mempunyai semangat juang yg tinggi.. walaupun penah dikeluarkan dari platun kawad f36, nora tak berputus asa.. akhirnya nora dimsukkan semula utk menngantikan afiqah yg tidak sihat.. walaupun dah tertinggal bnyak step kwd.. tapi nora dpat  pick-up semua tu dgn cepat.. good job nora! huhu.. ok slamat berjaya!

seterusnya ialah.. giliran si gadis yg agak comel2 la.. hu2.. org yg kata..dia ni pemenang pertandingan fair n lovely dlm kelas aku tau.. haha.. dia memiliki wajah kulit yg bertona pling cerah dlam kelas aku.. dah same ngan warna kertas f4.. hi2.. jgn marah.. saje2 je menambah perisa.. kih2.. ha inilah dia yg aku maksudkan tu.. ZATUL HUDAA BT. SHAHABUDIAN.. atau lebih mesra dipanggil huda jew..kalo zatul tu agak pelik ckit.. xpenah dgr org panggil die zatul.. hu2..

peace!!

ha.. tomei2.. huda kalo bergambar mmg pose kegemaran dia mcm ni lah.. mcm gamba kat atas ni.. peace!!!.. jadi duta fair n lovely bole.. tapi jadi modelnye tak sesuai kut.. ape yg aku ckp ni.. dah merapu pulak.. haha.. huda ni seorg yg periang, mesra dgn org terutamanya ngan dak2 lelaki..selain tu, huda ni  bising gak la budaknye.. bantu membantu dlm meriuhkan suasana kelas..kalo awal2 sem dulu seorg yg senyap jew, tapi lepas2 tu trus lincah gerak gerinya..hebat gak merancakkan suasana!..huda juga seorang yg agak agresif, aktif dan juge lasak.. dia ni atlit kakom tau! pemain tenis kmj! bangge tol f36 sebab ada seorg atlit.. bagus2.. dia ni antara budak yg paling bersemangat masa kawad, betul2 minat dgn kawad..he2, mase cikgu zul ckp yg kitowng ni kena tukar boria, huda lah wakil pmpuan yg bersungguh2 mmpertahankan kawad yg kitorg mula2 dpat tu.. boria?? oh pliz.. x minat la kena menari2 ni,, tapi lagi ok kut dari j-robik! haha.. bosan!.. huda ni pun selalu kongsi2 masalah, bertukar pendapat,, mungkin ape yg dia alami lebih kurang jew ngan aku.. ok huda.. jgn sdih2 yep! cheer!!

bagai pinang tersalah belah

hu2.. kita sambung lagi! ha yg berikut ni pulak ialah seorg yg boleh kata top jugaklah.. ape yg top? awek2 cun dlm kelas aku.. hi2.. akhir2 sem 2 ni, dia jadi peneman setia huda.. hu2.. dia ni memiliki wajah iras2 aktress bollywood terkenal.. haha, korg kenal tak aktress Kareena Kapoor?? ha.. cuba bndingkan wajah diorg ni.. same tak..

  
     
haha.. ada tak mcm pelanduk dua serupa? kalo takde mcm pelanduk xde rupa la.. haha.. gurau je.. inilah dia EMELIA NURSYAZLIANA BT. ZULKIFLI.. wah bukan main lagi name dia.. hi2.. dia ni terkenal dgn panggilan emy ajew.. hu2.. emy ni seorang ya agak lemah lembut..ha2, mestilah.. pmpuan perlu lemah dan lembut..tapi emy ni bukan calang2 org tau, emy mempunyai aura nye yg tersendiri.. ape dia aura nye?? hu2.. rahsia.. kih2.. emy boleh la masuk rancangan gadis melayu kerana ciri2 kemelayuan yg ditonjolkan nye.. he2  emy juga seorng yg sopan, cakap pun penuh beradab dan lebih selesa menggunakan gelaran emy bila berbual dgn semua org.. he2.. hmm, aku tak boleh tunjuk gamba aku ngn emy di tempat umum cam ni.. hi2.. sebab t ada org marah, tak pun emy sendiri yg marah.. haha.. ok la emy.. semoga berbahagia yep!!

wah.. dah nak penghujung rancangan dah ni.. hi2.. sebab aku nak ceritakan pada korg agi satu jew dak pmpuan kelas aku.. perempuan melayu terakhir..he2 x masal jewp.. inilah dia NUR IZZATI BT. SUHAIMI.. ataupun name komersilsilnye ialah zaty..

rajin nye...

ha.. dah tgok gamba zaty? zaty ni menduduki ranking pertama budak yg paling jarang aku bercakap.. haha..korg igt ranking ape la kan.. kitorg tak bnyak bercakap sebab zaty ni seorg yang pemalu,sopan dan pendiam,  mmg senyap jew.. bagus zaty.. he2.. sebab zaty ni mengamalkan batas2 pergaulan antara lelaki dan perempuan dlm islam.. haha.. aku jarang tegok dia bercakap ngan lelaki.. ckp bila perlu jew..ha.. kalo korg nak tau, dlm ramai dak kelas aku, zaty sorg jela yg aku xde no. telefon nye..hi2,, x sempat mintak.. tapi kalo mintak pun mcm dapat jew.. kih2.. dia ni special tau sebab dia lahir pada 1 januari 1992!.. wah bez kan.. jadi akak la dlm kelas aku.. hi2..

hu..hu..

wah.. dah habis rupanya! dah selesai aku selongkar hidup seorng demi seorg ahli2 trettiozex niw.. hu2.. puas rasenye dpt menceritakan pada korg pasal teman2 terbaik aku di kmj ni! hu2.. harap kalo ade ayat2 yg aku tulis korg xsuke.. jgn kecil ati yew.. sori2.. hehe..dah2.. jom kita cuci2 mata tgok gamba2 kat bawah ni! he2









Selamat Hari ibu

Tanggal 8 Mei tahun ni ialah Sambutan Hari Ibu yang disambut oleh seluruh dunia.. bagi aku, hari ibu ialah hari2.. tapi mungkin hari ini adalah special ckit kut.. hehe.. Aku juge tak melepaskan peluang untuk mengucapkan selamat hari ibu buat mak yang paling aku sayang di dunia ini.. inilah dia pemenang ibu terbaik PUAN MAIMON BINTI YUSSOF...!!! hehe mak aku ni berasal dari Kuala Selangor! jauh ayah aku merantau dari JB nak cari mak aku kat selangor.. haha.. Alhamdulillah.. selepas mendirikan rumahtangga selama 25 tahun bersama abah, dan menjadikan ibu yg baik.. mak telah dikurniaankan 4 orng cahaya mata.. termasuklah aku...hehe..
inilah gamba mak aku!

syg mak!!!!
Cantikkan mak aku.. hehe.. walaupun umurnya hampir menjangkaui separuh abad, tapi still cun.. masih aktif.. mak mmg terbaik la,, selalu manjakan aku.. hehe.. jgn jealous.. biasalah.. anak lelaki mesti lagi rapat dgan maknye.. sampai dah darjah enam pun, mak yang basuhkan kasut aku.. hehe.. time kasih mak..
SELAMAT HARI IBU!
amer doakan mak panjang umur dan murah rezeki.. he2

bersama mak..

aku jep takde.. hik2..


Saturday, 7 May 2011

Boys TrettiOzex !!!

Assalamualaikum semua.. huhu.. ha! Aq pun dah ada blog skrg ni.. hi2, ye r, membe2 sume dah ada blog.. mane boleh jadi.. teruja bila diminta untuk menulis blog, ‘diminta’? haha, padahal hati ini yang meronta2.. untuk blog aq ni, aq nak kongsikan pada korg semua tentang cerita aq dan kwan2 selepas menginjak usia 18 tahun mengikut perkiraan calendar masihi, heheh.. ye r, kalo nak aq cite an dari aq lahir mmg xdpt makan ngan tido lah aq jawabnye.. bersengkang mata menulis blog! Haha 

Untuk entry yang julung2 kalinye ni, aq nak citekan pada kowng sume pasal Trettiozex! haha.. sape trettiozex ni??? ha... inilah dia kawan2 aq mase kat jmc (johor matriculation college)..hehe.. sape ahli2 nye??? sape lagi kalo bukan dak Fizikal 36!! haha.. kitorng memang havoc and happening!!! hi2... yang aku nak cite ni yg baik2 jew.. yg buruk2 tu dah lupakan dah.. haha.. ha! tu kat bawah ni, ada gambo kitowang.. jom nengok!


Mmg semuanye ada style! haha!


Juara Kawad !!


aku nak cite dulu pasal dak lelaki kelas aku ni.. haha.. dak lelaki ada 12 orng semuanya, mcm2 perangai ada diowng ni.. mmg terbaik!!!
jom2 bace...!

Firstly, aku nak kenalkan kat korang satu2 nye pljr berbangsa cina dlam kelas kitowng.. ha inilah die.. KHOR SHENG YAU.. huhu.. atau lebih mesra disapa khor, tapi kdg2 tu aku selalu gak panggil name penuh dia, lenguh jugak la mulut ni!, hi2.


Apa yg difikirkan tu? hi2


Khor ni paling pandai r dlam kelas aku sbb die straight 4 flat setiap kali exam, hi2, kencang an!.. khor tak penah lokek ilmu, kalo owg tanye die ape2 kew, mesti die bantu.. terbaik r khor!.. khor ni paling rajin dalam kelas. tutor mesti siap punye la.. tapi setiap kali aku gi bilik dia, mesti dia tgah main game atau ber facebuk.. hu2.. bila die wat tutor ek..tido awal, bangun pun awal.. khor bnyak bantu aku dlam pelajaran.. paling tidak dilupakan ialah mase sem 1.. chem peer.. hi2, khor bnyak bantu aku kimia sehinggalah kali pertama aku dpat A dlm subjek kimia dlm hidup aku.. tq khor, hi2, tak dapat saya nak balas jasa kamu khor.. tapi die ckp "xpe, kamu sudah ajar saya kawad".. hahaha, terharu pulak...


Next.. aku nak cite pulak budak paling snyap dlm kelas aku.. cakap utk benda2 yg perlu jew.. hihi.. inilah dia yg aku maksudkan AHMAD ABDUL AZIZ B. MUHAMMAD.. 


Smart!!
aziz ni x-pdt.. bukan ahli band xpdc tau.. hehe.. jauh panggang daripada api.. aziz ni layak la dikategorikan dlm kelompok org2 alim, haha, yela kalo nak cari aziz, cari jelah kat masjid.. tak perlu nak mendaki tingkat 4 blok b.. penatnye sehebat mendaki gunung ledang! haha.. tak bnyak yang aku nak ceritakan pasal aziz ni sebab jarang jumpe.. kalo jumpe pun kat kelas dgn masjid jew.. kalo sape nak cari calon suami, inilah calon ya sesuai.. insyaAllah, khidupan korang terjamin dunia akhirat!! hahaha.



stylo...


Ha.. yg ni sape pulak?? haha..style2 cket ni.. ini lah dia MUHAMMAD HAFIDZ BIN KHAIRULZAN.. die lebih suke kalo org panggil die apish.. nape apish? ntahla.. tanye la die sendiri..  kalo korang nak tau, die ni lah ikon fesyen aku.. nak tau kenapa?.. apish ni seorng yg stylo dan suka melakukan transformasi, org Jay Bee la katakan.. hu2, same tempat la bro!.. mase mula2 masuk dulu kelihatan agak nerd tapi masih mengekalkan imej stylo nyew.. haha, kelako tgok gambo awal2 sem dulu, rambut spike dan pakai spect.. tapi skrg dah tukar fesyen rambut ala2 japanese dan pkai kanta lekap pulak.. haha, tulah die apish.. seorang yang agak kelakar sebab lawak spontan nye.. hu2. die ni aku tengok agak serabut gak la, ha2, tapi masih cool.. jadual tido dia mmg pelik.. tak same ngan owg lain.. sukan kegemaranye ialah futsal.. ha apish ni rajin gak turun masjid taw, pas maghrib kdg2 rajin bace Al-Quran..he2..
ha.. tengok gambo kitowang ni.. apish mcm tgah bergamba dgn artis.. kahkahkah....


geng bowtie..

Hmm.. sape pulak lepas ni ek.. aku nak cite pasal yg sorng ni pulak la.. ha sape2? inilah die Jurugambar F36 yang semakin meningkat popular.. haha, x masal jep.. beliau yng dimaksudkan ialah AMIR KHAIRUDDIN BIN MOHD ZIN.. ataupun nama komersil nye ialah katok!.. haha, nape katok? ish tanye lagi.. hmm, kalau nak tau tanye la tuan nye sendiri.. hi2.. apa yg aq ingat ialah dia penah ckp kelebihan nye ialah dpt berdiri plg depan kalo beratur mase perhimpunan di sekolah.. hahaha



photoshot!!

Katok ni seorang yang peramah dan cepat mesra ngan orang..  haha, tapi dia ni agak tegas orngnya.. mempunyai pendirian yg tersendiri dan tidak akan percaya pada satu2 perkara selagi belum pasti kesahihan nye.. hu2 kowg phm ke ape yg aku tulis ni..falsafah la pulak.. antara persamaan aku ngan katok ialah kitorng ni produk sekolah agama! kalo ada yg x tau ag r.. haha.. ada tak ciri2 dak sekola agame katok ni?? hu2.. mesti r ada.. ag kalo dalm kelas ni, aku ngan katok lah antara  budak yg paling tak minat subjek fizik.. tak tau r nape.. nape r katok?? haha, tapi sem 2 ni aku ok kut..hi2.. katok ni mmg 'hantu' game dota.. game favorit die, tol tak?? men tibai jew.. ni lah jugak star bola tampar f36.. pasukan terhebat di alam semesta! ye jew.. haha.. ha ag satu.. cita2 die nak jadi cikgu, same r dgan aku..tapi die cikgu kimia, mmg minat gilew dgan kimia.. bagus2 jadi pendidik ni, pahala ilmu yg disampaikan berterusan selagi mane ilmu itu diamalkan.. aku doakan kau semoga berjaye!! he2..


Next.. ha.. aq nak cite ag ni, xpuas agi jari aku dok menekan2 keyboard ni.. tapi pas ni nak cite pasal orang lain pulak la.. yg berikut ni pulak ialah salah seorang ahli grup BLOK A.. haha, aku saje jew bagi name ni.. sebab diorng ni kalo kemana2 mmg berlima jew.. contohnya ke kafe dan ko-op.. hu2.. ahli2 nye ade 5 orang.. antaranye katok, yg lain tu aku cite jap agi la, tak suprise lak kan.. haha.. ni lah orng yang aku maksudkan.. MOHAMMAD ALIF BIN MOHD AZFAR PADMAN.. panggil aje alip.. hi2..


jemput minum..he2


hu2.. alip ni seorng yg kelakar jugak r.. die ni mmg sempoi jew..haha, tak habis2 kata muke die mmpunyai genetik yg same dari keturunan eropah, spain katenyew.. haha, ye la lip, layankan jela..alip ni kalo bercakap mmg yakin jew, dia ni seorang yang tak mudah putus asa dan pantang dicabar.. sekali kalo dah cabar die, dia akan berusaha untuk menyahut cabaran tu walau apa jua cara sekalipun! ceh, aku pulak yg terover..heheh.. dia ni boleh gak player nye, pantang nampak awek cun jew, habis diberi pujian yg melambung, cuba- try-test awek2 tuh.. tu yg hangat digosipkan dgn sowng budak tu akhir2 matrik ari tu..hehe.. ye r,agpon, alip kan macho, bro2 macam aku gak. haha (masuk bakul angkat sendiri).. kitowng ni mmg bro2 pun kat kelas.. alasan mmg tak munasabah sbb kitowng ada janggut dan misai.. kira dak2 dewasa r.. haha.. 


Sape lagi bro? ha2

sekarang ni dah yg ke berapa ek?? hi2.. ha.. yg ke-6 pulak, sapekah yg bertuah?? ceh.. mcm lucky draw pule.. now.. giliran aku nak berseloroh pula pasal bekas ketua praktikum aku sem 1 merangkap ahli kump. blok A yg aku reka2 tu..hehe.. ingat tak sape? korng ni tak baik lupe tau.. dia dah penat berjasa.. kih2 gurau je, takkan kowng lupa an, pljr yang paling popular lagi berpengaruh dalam kelas.. mane taknye, mane dia pegi, pasti yang lain akan ikut.. itulah betapa besarnye kuasa dia ni.. ha.. org yang maksudkan dari tadi ialah MUHAMMAD SYAZIROL BIN MAZLAN, atau name glamour nyer yol.. kalo aq kejap2 panggil yol, kdg2 panggil syazirol, ade jugak yg panggil syasya.. hmm mcm2, ..

berkaliber..

ha.. hensem tak?? yol ni antara budak yg pandai kat dlm kelas aku ni, tak yah berselindung lagi.. budak 4 flat!!.. haha, mmg genius la dia ni, kalo tgok cara dia blajar mmg tak efisyien langsng, belajar sambil dengar lagu kuat2, kalo aku mmg tak boleh , tapi yol ni mmg hebat!.. aku cuba2 gak nak kalahkan yol ni,haha, tapi lepas habis je exam pspm 2..hmm. berkecai matlamat aku, yol kuar dari bilik peperiksaan dgn muka tenang dan yakin, berbeza dgan aku, kuar dlam keadaan lemah longlai dan mengharap ihsan sesiapa jua untuk papah aku sampai ke bilik.. hahahaaha..  yol bnyak gak r bantu aku dalam pelajaran.. kalo aku tak paham aku terus tanye die..buku bergerak..hu2, bagus tanye die ni, kalo tanye jew mesti dapat jwab, xde terkial2 nak tengok buku..pesanan yg aku ingat ialah kalo dpat soalan tu cube tenangkan diri, pikir tol2, ingat balik soalan ni penah kita jwab..haha.. yol jugak seorang yang murah dgn senyuman.. xpenah marah la, kalo protes pun masih dalam keadaan tersenyum..he2.. tapi yol ni tegas... contohnye mase men badminton, yol berkali2 mengigatkan aku teknik bermain badminton dgan betul, posisi yg patut aku berada..haha terbaik yol.. tq2.. haha. ni lah gamba ketua2 praktikum korg.. he2, yol adlah ketua yg terbaik..

peralihan kuasa.. he2

hmm.  penat berceloteh pasal yol, tak lengkap dunia kalo kita tak cita pasal skandal dia yang sorang ni.. eh korng jgn wat spekulasi yg negatif.. diorang tak jalinkan 'hubungan' yg tu..hi2, diorang sebab kalo kemana2 pergi mesti nak bersama.. macam belangkas.. sekali tgok macam kembar pun ade, sebab warna kulit diorang pun bertona yang same.. lebih gelap dari aku.. ceh.. perasan.. he2.. orang yg aku maksudkan ialah MOHAMAD SYUKRI BIN SHAMSHUDDIN atau nama timang- timangan nye ialah syuk.. lebih komersil agaknye.. haha.. 

stylo.. lo..


inilah syuk.. pelawak nombor 1 dalam kelas aku.. memang spontan,. mmg kelakar habis, tak kering gusi dibuatnye, kalo aku tgah marah atau sedih2 pasti tak tertahan dgan lawak bersahaja dia ni.. syuk, aku rase kau kene gi ujibakat rajalawak la.. haha.. dia ni mmg berbakat la.. pandai bermain emosi, nangis serta merta pun bole.. ni lah kelebihan misteri yang dia ada, ala2 misteri nusantara!.. tapi kalo marah mmg tak menjadi,, bakat lakonan mmg ada, boleh ikut jejak langkah aku sbg aktor terkenal di f36! haha kali ni masuk bakul tak angkat2.. huhu.. jeles gak aku ngan dia ni..masuk apa2 pertandingan mesti mng, mmg berbakat, baik dari segi ko-akademik malah sukan juge,, tangan je mcm penyapu lidi tapi pukulan maut nye kalo bermain badminton nahas pemain lawan.. berbungkus2 balik sambil menangis..hi2.. syuk ni pun ada kelebihan nye yg lain gak,, setaraf superhero catwoman tau! nak tau tak ape?? ha, ape lagi cakaran dia yang maha hebat tulah.. mmg pedih lagi perit bagi mereka2 yang penah rasa..ha2,, mujur aku tak termasuk dalam senarai mangsa cakaran kucing 'puteh' bertopengkan manusia ni.. he2.. lagi.. kalo aku ada masalah mmg syuk jela jadi tempat penadah telinga bagi mendengar masalah2 aku.. hehe.. sampaila syuk ni naik muak dan jemu.. sori syuk.. apapun tq bnyak2.. 

dalam toilet pun boleh


Next.. haha.. giliran sape pulak ni, hmm, ow ye.. aku nak melengkapkan orng yg ke-5 geng blok A.. hehe, yang sorang ni pulak ialah komander yang kita hormati lagi disanjungi.. ceh.. ha..mesti ramai dah dpat meneka.. apatah lagi senyuman si dia yg dapat mencairkan sesiapa sahaja ni sudah terlekat kukuh di ingatan korg.. mempersilakan ABDUL RASYID BIN ALPIAN.. atau lebih mesra dipanggil acit atau acid.. xtau ejaan sebenar.. he2

cute..


ha2..nilah jejaka paling handsome di kmj! ye ke? xde org lain kew.. ada2, aku! haha.. tapi ketinggian nye membataskan segala2 nya! haha.. jgn marah cit.. gurau jew, walaubagaimanapun, acit ni cepat laris.. campak je kat mane2 pasti ada peminat ..he2, gosip bertiup kencang mengatakan acit ni sedang bermain cinta dgn salah seorang dak perempuan kelas f36! sape2?? haha.. pasti rmai yg dah tau.. he2, hmm, biarlah mereka ye.. kalo bahagia alhamdulillah..hu2 .. acit ni boleh tahan gak baiknye tu,, dia ni jugak seorang yang sentiasa bersemangat, suka menolong orang lain dan sedia memikul tanggungjawab.. kalo ada aktiviti sukarelawan ke mmg dia awal2 lagi sudah mengambil bahagian.. ringan tulang la katakan.. bakat jgan citalah.. lagi2 kalo sukan, antara yang terhebat lah dalam kelas aku.. no. 8 larian kakom! hehe, bangge tol aq, selain dia, aku ngan aziz pun dapat top 80! aziz no. 55.. hebat gak tuh.. aku pun xsangke, kat sekolah adalh antara yg tercorot, kat cni aq dpt medal tuh..! haha,, eh nape cite pasal aku lak ni.. hahaha.. hmm, ape lagi ek., ha.. die mmg susah nak bngun kalo dikejut, penah gak la nampak depan mata,, liat betul!.. acit ni adalah top 5 budak f36 yang pling kerap pegi masjid hi2..3-4 waktu satu hari.. bagus2.. ni lah kita mahukan.. haha

di gunung ledang!


hmm.. sekarang ni kita beralih pulak ke ahli blok b.. kih2.. yg sorng ni pulak x-pdt juge.. orgnye sentiasa nampak relax jew.. cool.. hi2.. inilah dia MUHAMAD  SA'AIRUDDIN BIN MOHD ARSHAD.. ramai lecturer yg tertanye2.. cm ne nak pronous name die ni.. hi2.. berbelit2 lidah.. so lebih mudah panggil sa'a jew..


model majalah.. hi2


ye.. ni lah sa'a.. rendah2 jew orng.. org yang sporting gak la.. sa'a ni kalo ajak jalan2 mmg bez coz die ni mmg cam pemandu pelancong! haha, t ley la apply tuk jd pmandu pelancong.. hehe.. paling bez mase kitorg gi KL same2 lah..ngan ade lagi dua orng .. sape lagi dua org?? haha.. rahsia la wei, t akhir post ni aku bgtau lah.. suprise.. mmg bez jln2 ngan diorng ni.. mcm2 kitorng tempuhi.. sa'a bertingak sbgi ketua la sebab dia ni arif selok belok jln kat KL ni.. kalo tak kerana diorng, tak merasa la aku naik LRT! 1st time weh dlam hidup.. nek kereta api tanah melayu penah la.. haha.. dari JB ke Segamat.. he2,, sa'a ni bilik dia same aras je ngan aku.. aras dua.. tapi mmg tak adil, naik same2 tapi dia sampai dulu kat bilik..he2,bilik dia ni mmg agak misteri.. ape yg misteri tu?? ye r, aku tak tau ade org ke tak dlm bilik dia ni, mmg nampak cam bilik kosong, kat luar satu kasut pun takde, upe2 nye semua letak kat dalam bilik..he2.. tiap2 pagi mmg aku berlumba2 ngan dia ni sape gi mandi dulu, sape yg siap utk ke kuliah dulu, hi2.. selalunya mmg sa'a siap dulu la, aku baru nak gi mandi, dia dah siap lengkap berkemeja.. hahaha.. kalo bekfes kat kafe mmg aku nampak sa'a je la.. dia ni jugak star bola tampar kitowng.. he2..


hee.. he..


ha!.. sekarang mase yang ditunggu2! apa nye??.. haha.. aq nak cite pasal dua org kawan aku.. kira BFF la (best fren forever) .. mcm dlm rancangan Paris Hilton BFF!.. hi2.. tak lah, bagi aku semua kawan aku same je.. cume diorng kire paling rapat r dengan aku.. sebab tu aku letak last2 ni, supaya aku boleh tulis sebanyak- banyaknye.. tanpa ada had! kih2.. hmm sape diorang ni ek .. dah tau belom?? ok2 jom kite zas...! layan...!


dari kiri aku, syafiq dan afiq


ha.. inilah kami! hehe.. dalam perjalanan menuju ke Petaling Street kalo tak silap.. dlm LRT ni.. Mula2 aku nak cite la dulu pasal atlit bola tampar f36! haha.. inilah dia MUHAMMAD AFIQ BIN MOHD LANI.. panggil afiq boleh, apek pun boleh.. haha, tapi aku tak pernah pnggil die apek.. kih2


artis k-pop kew


ni lah dia afiq.. memiliki wajah iras2 cina skit.. kih2, patut r org panggil die apek.. kahkahkah.. afiq ni seorng yang sgt rajin, sedaya upaya cuba menyiapkan tutor..kih2.. apa yg aku nmpak mmg dia ni mmpunyai semangat belajar yg tinggi r, lebih2 lagi result sem 1 dia yg baik tu membuatkan dia bertambah semangat ag tuk beljar.. bagus fiq.. truskan cita2 anda! hu2..igat ag ada satu hari tu kitorg nak tgok bola kul 2 pagi kat bawah blok, aku tido jap, tapi afiq trus belajar! tak tido..rajin btul! haha... tiap2 malam selalu bljar kat masjid.. mmg ada port dia sendiri la..aku ase afiq ni tak penah ponteng kelas atau kuliah..penah tak?? haha.. dia pon rajin gak turun masjid solat berjemaah..hi2, bagus lagi., kalo korang nak tau ni la antara kawan yg paling awal aku kenal! haha, awal2 dulu mmg selalu duk same2 r dalam dewan kuliah, kitorng akan duduk kat line number 7.. kah2, ingat tak afiq?? kau selalu kira..hi2..masuk dewan kuliah pun mesti kitorg nak masuk ikut pintu depan..korg nak tau kenapa?? haha, tanye la afiq..kih2!  dia ni pon mmg kawan yang baik la.. suka tolong org gak.. paling tak dilupa ialah mase aku demam kat KL ari tu.. dia ngan sa'a tolong carikan ubat.. bagus nye kwan2 aku ni.. tq2! aku dah sihat sekarang! haha.. afiq ni tak penah marah aku! sentiasa menghormati aku.. ceh.. tapi ada satu hari tu mmg dia baran gilew kat aku.. habis aku kena marah.. haha, mmg salah aku pun.. kih2.. apepun, bez r dpat kawan ngan kau.. ok semoga berjaya dalam hidup! hu2


ambik peluang! he2


Last but not least is MUHAMMAD AMIRUL SYAFIQ BIN AZUDIN !!!! awal2 sem aku panggil dia amirul, ntah macam mane lame2 aku panggil syafiq pulak.. hi2.. ha dia ni lah kawan blok b aku paling rapat!! hee.. hee...


men in black! haha


pergh! berkaca mata hitam.. stylo bro!.. hu2.. yeah.. ni la kawan yg rapat ngan aku.. kao aku bosan2 kew, mmg aku akan gi bilik syafiq la.. ye r nak gi mane ag.. hehe, syafiq ni seorang yang agak pelik ckit..aq pun tak tau ape yang peliknye..he2,.saje jew.. dia banyk r tolong2 aku, ag2 bab2 IT ni.. aku dah lah buta IT.. diam2 ubi berisi,pepatah ni mmg sesuai untuk die ni.. nape pulak?? ye r dia pakar dalm hack2  ni.. dia ni la yg bnyak tolong aku masukkan opera mini,ape2 maklumat pasal opera mini mmg die tau r.. expert giler!! mmg terbaik r ko! tq2.. syafiq jugak seorang yang agak pendiam dalam kelas, mungkin bagi laluan untuk aku yg suke bercakap ni cakap sepuas2 nye.. haha..  aku beruntung gak dapat berkawan ngan dia ni.. selalu ajak gi jalan2, mula2 takut gak gi outing jaoh2.. tapi dia cuba meyakinkan aku gak..he2, dah ada experience.. hebat tul kitorng tipu pak guard, syafiq r ni yg aja.. tapi yg bez nye dapat jumpe awek aku kat KL !! tgah shooting! haha korg nak tau tak sape?? Tiz Zaqyah lah.. ribuan time kasih utk syafiq sbb tak sia2 gi KL! dpat tgok artis feveret aku tuh!! lepas dua minggu pegi ag KL, tapi kali ni ada sa'a, afiq, wani dan ikin..overnight di tgah2 bandar KL! mmg pengalaman pertama!! tq guys...bez giler! mmg penat.. tapi syok! syafiq ni pun selalu gak ajak aku wat keje2 jahat,. selama aku duk kat asrama sekolah dulu, aku tak penah panjat blok, mmg baik, patuh pada arahan.. tapi kat sini aku dah jadi berani..sa'a dan syafiq menunjukkn aq tempat untk panjat, hehe,, pengalaman semua ni.. bagi org lain mmg ni perkara biase.. haha.. satu perkara yg kelako + sakit ati ngn syafiq ni ialah die mmg suka wat keje lambat2.. haha.. kalo janji turon masjid kul 9.30 mlm, msti kul 10 baru sampai.. haha, aku ngn afiq mmg paisey.. kalo nak suroh turun awal mmg aku kena mencemar duli lah pegi bilik dia dan jemput dia turun sekali.. haha.. lawak.. syafiq ni rajin gi masjid tau, cume subuh je jrg2 aq nampak die.. biasalah subuh msti kat bilik.. terlajak tido!! haha.. bagus2 syafiq.. truskan amalan mulia ini.. heheh


nak belajar ke bergambar? haha
ha.... dah penat dah aku ni.. idea nak menulis pun dah kering!! jari jemari aku ni pon dah meraung2 suh berhenti.. letih katanye..hu2.. aku harap takde sape2 yg kecik ati bile baca post2 kat atas ni.. sekadar suke2 jew.. ok pas ni aku nak cita kat korang pasal dak2 pmpuan kelas aku pulak.. ha.. lagi mcm2 ragam diorang ni.. he2..
ok.. selamat menjamu mata!!!