Saturday, 7 May 2011

Boys TrettiOzex !!!

Assalamualaikum semua.. huhu.. ha! Aq pun dah ada blog skrg ni.. hi2, ye r, membe2 sume dah ada blog.. mane boleh jadi.. teruja bila diminta untuk menulis blog, ‘diminta’? haha, padahal hati ini yang meronta2.. untuk blog aq ni, aq nak kongsikan pada korg semua tentang cerita aq dan kwan2 selepas menginjak usia 18 tahun mengikut perkiraan calendar masihi, heheh.. ye r, kalo nak aq cite an dari aq lahir mmg xdpt makan ngan tido lah aq jawabnye.. bersengkang mata menulis blog! Haha 

Untuk entry yang julung2 kalinye ni, aq nak citekan pada kowng sume pasal Trettiozex! haha.. sape trettiozex ni??? ha... inilah dia kawan2 aq mase kat jmc (johor matriculation college)..hehe.. sape ahli2 nye??? sape lagi kalo bukan dak Fizikal 36!! haha.. kitorng memang havoc and happening!!! hi2... yang aku nak cite ni yg baik2 jew.. yg buruk2 tu dah lupakan dah.. haha.. ha! tu kat bawah ni, ada gambo kitowang.. jom nengok!


Mmg semuanye ada style! haha!


Juara Kawad !!


aku nak cite dulu pasal dak lelaki kelas aku ni.. haha.. dak lelaki ada 12 orng semuanya, mcm2 perangai ada diowng ni.. mmg terbaik!!!
jom2 bace...!

Firstly, aku nak kenalkan kat korang satu2 nye pljr berbangsa cina dlam kelas kitowng.. ha inilah die.. KHOR SHENG YAU.. huhu.. atau lebih mesra disapa khor, tapi kdg2 tu aku selalu gak panggil name penuh dia, lenguh jugak la mulut ni!, hi2.


Apa yg difikirkan tu? hi2


Khor ni paling pandai r dlam kelas aku sbb die straight 4 flat setiap kali exam, hi2, kencang an!.. khor tak penah lokek ilmu, kalo owg tanye die ape2 kew, mesti die bantu.. terbaik r khor!.. khor ni paling rajin dalam kelas. tutor mesti siap punye la.. tapi setiap kali aku gi bilik dia, mesti dia tgah main game atau ber facebuk.. hu2.. bila die wat tutor ek..tido awal, bangun pun awal.. khor bnyak bantu aku dlam pelajaran.. paling tidak dilupakan ialah mase sem 1.. chem peer.. hi2, khor bnyak bantu aku kimia sehinggalah kali pertama aku dpat A dlm subjek kimia dlm hidup aku.. tq khor, hi2, tak dapat saya nak balas jasa kamu khor.. tapi die ckp "xpe, kamu sudah ajar saya kawad".. hahaha, terharu pulak...


Next.. aku nak cite pulak budak paling snyap dlm kelas aku.. cakap utk benda2 yg perlu jew.. hihi.. inilah dia yg aku maksudkan AHMAD ABDUL AZIZ B. MUHAMMAD.. 


Smart!!
aziz ni x-pdt.. bukan ahli band xpdc tau.. hehe.. jauh panggang daripada api.. aziz ni layak la dikategorikan dlm kelompok org2 alim, haha, yela kalo nak cari aziz, cari jelah kat masjid.. tak perlu nak mendaki tingkat 4 blok b.. penatnye sehebat mendaki gunung ledang! haha.. tak bnyak yang aku nak ceritakan pasal aziz ni sebab jarang jumpe.. kalo jumpe pun kat kelas dgn masjid jew.. kalo sape nak cari calon suami, inilah calon ya sesuai.. insyaAllah, khidupan korang terjamin dunia akhirat!! hahaha.



stylo...


Ha.. yg ni sape pulak?? haha..style2 cket ni.. ini lah dia MUHAMMAD HAFIDZ BIN KHAIRULZAN.. die lebih suke kalo org panggil die apish.. nape apish? ntahla.. tanye la die sendiri..  kalo korang nak tau, die ni lah ikon fesyen aku.. nak tau kenapa?.. apish ni seorng yg stylo dan suka melakukan transformasi, org Jay Bee la katakan.. hu2, same tempat la bro!.. mase mula2 masuk dulu kelihatan agak nerd tapi masih mengekalkan imej stylo nyew.. haha, kelako tgok gambo awal2 sem dulu, rambut spike dan pakai spect.. tapi skrg dah tukar fesyen rambut ala2 japanese dan pkai kanta lekap pulak.. haha, tulah die apish.. seorang yang agak kelakar sebab lawak spontan nye.. hu2. die ni aku tengok agak serabut gak la, ha2, tapi masih cool.. jadual tido dia mmg pelik.. tak same ngan owg lain.. sukan kegemaranye ialah futsal.. ha apish ni rajin gak turun masjid taw, pas maghrib kdg2 rajin bace Al-Quran..he2..
ha.. tengok gambo kitowang ni.. apish mcm tgah bergamba dgn artis.. kahkahkah....


geng bowtie..

Hmm.. sape pulak lepas ni ek.. aku nak cite pasal yg sorng ni pulak la.. ha sape2? inilah die Jurugambar F36 yang semakin meningkat popular.. haha, x masal jep.. beliau yng dimaksudkan ialah AMIR KHAIRUDDIN BIN MOHD ZIN.. ataupun nama komersil nye ialah katok!.. haha, nape katok? ish tanye lagi.. hmm, kalau nak tau tanye la tuan nye sendiri.. hi2.. apa yg aq ingat ialah dia penah ckp kelebihan nye ialah dpt berdiri plg depan kalo beratur mase perhimpunan di sekolah.. hahaha



photoshot!!

Katok ni seorang yang peramah dan cepat mesra ngan orang..  haha, tapi dia ni agak tegas orngnya.. mempunyai pendirian yg tersendiri dan tidak akan percaya pada satu2 perkara selagi belum pasti kesahihan nye.. hu2 kowg phm ke ape yg aku tulis ni..falsafah la pulak.. antara persamaan aku ngan katok ialah kitorng ni produk sekolah agama! kalo ada yg x tau ag r.. haha.. ada tak ciri2 dak sekola agame katok ni?? hu2.. mesti r ada.. ag kalo dalm kelas ni, aku ngan katok lah antara  budak yg paling tak minat subjek fizik.. tak tau r nape.. nape r katok?? haha, tapi sem 2 ni aku ok kut..hi2.. katok ni mmg 'hantu' game dota.. game favorit die, tol tak?? men tibai jew.. ni lah jugak star bola tampar f36.. pasukan terhebat di alam semesta! ye jew.. haha.. ha ag satu.. cita2 die nak jadi cikgu, same r dgan aku..tapi die cikgu kimia, mmg minat gilew dgan kimia.. bagus2 jadi pendidik ni, pahala ilmu yg disampaikan berterusan selagi mane ilmu itu diamalkan.. aku doakan kau semoga berjaye!! he2..


Next.. ha.. aq nak cite ag ni, xpuas agi jari aku dok menekan2 keyboard ni.. tapi pas ni nak cite pasal orang lain pulak la.. yg berikut ni pulak ialah salah seorang ahli grup BLOK A.. haha, aku saje jew bagi name ni.. sebab diorng ni kalo kemana2 mmg berlima jew.. contohnya ke kafe dan ko-op.. hu2.. ahli2 nye ade 5 orang.. antaranye katok, yg lain tu aku cite jap agi la, tak suprise lak kan.. haha.. ni lah orng yang aku maksudkan.. MOHAMMAD ALIF BIN MOHD AZFAR PADMAN.. panggil aje alip.. hi2..


jemput minum..he2


hu2.. alip ni seorng yg kelakar jugak r.. die ni mmg sempoi jew..haha, tak habis2 kata muke die mmpunyai genetik yg same dari keturunan eropah, spain katenyew.. haha, ye la lip, layankan jela..alip ni kalo bercakap mmg yakin jew, dia ni seorang yang tak mudah putus asa dan pantang dicabar.. sekali kalo dah cabar die, dia akan berusaha untuk menyahut cabaran tu walau apa jua cara sekalipun! ceh, aku pulak yg terover..heheh.. dia ni boleh gak player nye, pantang nampak awek cun jew, habis diberi pujian yg melambung, cuba- try-test awek2 tuh.. tu yg hangat digosipkan dgn sowng budak tu akhir2 matrik ari tu..hehe.. ye r,agpon, alip kan macho, bro2 macam aku gak. haha (masuk bakul angkat sendiri).. kitowng ni mmg bro2 pun kat kelas.. alasan mmg tak munasabah sbb kitowng ada janggut dan misai.. kira dak2 dewasa r.. haha.. 


Sape lagi bro? ha2

sekarang ni dah yg ke berapa ek?? hi2.. ha.. yg ke-6 pulak, sapekah yg bertuah?? ceh.. mcm lucky draw pule.. now.. giliran aku nak berseloroh pula pasal bekas ketua praktikum aku sem 1 merangkap ahli kump. blok A yg aku reka2 tu..hehe.. ingat tak sape? korng ni tak baik lupe tau.. dia dah penat berjasa.. kih2 gurau je, takkan kowng lupa an, pljr yang paling popular lagi berpengaruh dalam kelas.. mane taknye, mane dia pegi, pasti yang lain akan ikut.. itulah betapa besarnye kuasa dia ni.. ha.. org yang maksudkan dari tadi ialah MUHAMMAD SYAZIROL BIN MAZLAN, atau name glamour nyer yol.. kalo aq kejap2 panggil yol, kdg2 panggil syazirol, ade jugak yg panggil syasya.. hmm mcm2, ..

berkaliber..

ha.. hensem tak?? yol ni antara budak yg pandai kat dlm kelas aku ni, tak yah berselindung lagi.. budak 4 flat!!.. haha, mmg genius la dia ni, kalo tgok cara dia blajar mmg tak efisyien langsng, belajar sambil dengar lagu kuat2, kalo aku mmg tak boleh , tapi yol ni mmg hebat!.. aku cuba2 gak nak kalahkan yol ni,haha, tapi lepas habis je exam pspm 2..hmm. berkecai matlamat aku, yol kuar dari bilik peperiksaan dgn muka tenang dan yakin, berbeza dgan aku, kuar dlam keadaan lemah longlai dan mengharap ihsan sesiapa jua untuk papah aku sampai ke bilik.. hahahaaha..  yol bnyak gak r bantu aku dalam pelajaran.. kalo aku tak paham aku terus tanye die..buku bergerak..hu2, bagus tanye die ni, kalo tanye jew mesti dapat jwab, xde terkial2 nak tengok buku..pesanan yg aku ingat ialah kalo dpat soalan tu cube tenangkan diri, pikir tol2, ingat balik soalan ni penah kita jwab..haha.. yol jugak seorang yang murah dgn senyuman.. xpenah marah la, kalo protes pun masih dalam keadaan tersenyum..he2.. tapi yol ni tegas... contohnye mase men badminton, yol berkali2 mengigatkan aku teknik bermain badminton dgan betul, posisi yg patut aku berada..haha terbaik yol.. tq2.. haha. ni lah gamba ketua2 praktikum korg.. he2, yol adlah ketua yg terbaik..

peralihan kuasa.. he2

hmm.  penat berceloteh pasal yol, tak lengkap dunia kalo kita tak cita pasal skandal dia yang sorang ni.. eh korng jgn wat spekulasi yg negatif.. diorang tak jalinkan 'hubungan' yg tu..hi2, diorang sebab kalo kemana2 pergi mesti nak bersama.. macam belangkas.. sekali tgok macam kembar pun ade, sebab warna kulit diorang pun bertona yang same.. lebih gelap dari aku.. ceh.. perasan.. he2.. orang yg aku maksudkan ialah MOHAMAD SYUKRI BIN SHAMSHUDDIN atau nama timang- timangan nye ialah syuk.. lebih komersil agaknye.. haha.. 

stylo.. lo..


inilah syuk.. pelawak nombor 1 dalam kelas aku.. memang spontan,. mmg kelakar habis, tak kering gusi dibuatnye, kalo aku tgah marah atau sedih2 pasti tak tertahan dgan lawak bersahaja dia ni.. syuk, aku rase kau kene gi ujibakat rajalawak la.. haha.. dia ni mmg berbakat la.. pandai bermain emosi, nangis serta merta pun bole.. ni lah kelebihan misteri yang dia ada, ala2 misteri nusantara!.. tapi kalo marah mmg tak menjadi,, bakat lakonan mmg ada, boleh ikut jejak langkah aku sbg aktor terkenal di f36! haha kali ni masuk bakul tak angkat2.. huhu.. jeles gak aku ngan dia ni..masuk apa2 pertandingan mesti mng, mmg berbakat, baik dari segi ko-akademik malah sukan juge,, tangan je mcm penyapu lidi tapi pukulan maut nye kalo bermain badminton nahas pemain lawan.. berbungkus2 balik sambil menangis..hi2.. syuk ni pun ada kelebihan nye yg lain gak,, setaraf superhero catwoman tau! nak tau tak ape?? ha, ape lagi cakaran dia yang maha hebat tulah.. mmg pedih lagi perit bagi mereka2 yang penah rasa..ha2,, mujur aku tak termasuk dalam senarai mangsa cakaran kucing 'puteh' bertopengkan manusia ni.. he2.. lagi.. kalo aku ada masalah mmg syuk jela jadi tempat penadah telinga bagi mendengar masalah2 aku.. hehe.. sampaila syuk ni naik muak dan jemu.. sori syuk.. apapun tq bnyak2.. 

dalam toilet pun boleh


Next.. haha.. giliran sape pulak ni, hmm, ow ye.. aku nak melengkapkan orng yg ke-5 geng blok A.. hehe, yang sorang ni pulak ialah komander yang kita hormati lagi disanjungi.. ceh.. ha..mesti ramai dah dpat meneka.. apatah lagi senyuman si dia yg dapat mencairkan sesiapa sahaja ni sudah terlekat kukuh di ingatan korg.. mempersilakan ABDUL RASYID BIN ALPIAN.. atau lebih mesra dipanggil acit atau acid.. xtau ejaan sebenar.. he2

cute..


ha2..nilah jejaka paling handsome di kmj! ye ke? xde org lain kew.. ada2, aku! haha.. tapi ketinggian nye membataskan segala2 nya! haha.. jgn marah cit.. gurau jew, walaubagaimanapun, acit ni cepat laris.. campak je kat mane2 pasti ada peminat ..he2, gosip bertiup kencang mengatakan acit ni sedang bermain cinta dgn salah seorang dak perempuan kelas f36! sape2?? haha.. pasti rmai yg dah tau.. he2, hmm, biarlah mereka ye.. kalo bahagia alhamdulillah..hu2 .. acit ni boleh tahan gak baiknye tu,, dia ni jugak seorang yang sentiasa bersemangat, suka menolong orang lain dan sedia memikul tanggungjawab.. kalo ada aktiviti sukarelawan ke mmg dia awal2 lagi sudah mengambil bahagian.. ringan tulang la katakan.. bakat jgan citalah.. lagi2 kalo sukan, antara yang terhebat lah dalam kelas aku.. no. 8 larian kakom! hehe, bangge tol aq, selain dia, aku ngan aziz pun dapat top 80! aziz no. 55.. hebat gak tuh.. aku pun xsangke, kat sekolah adalh antara yg tercorot, kat cni aq dpt medal tuh..! haha,, eh nape cite pasal aku lak ni.. hahaha.. hmm, ape lagi ek., ha.. die mmg susah nak bngun kalo dikejut, penah gak la nampak depan mata,, liat betul!.. acit ni adalah top 5 budak f36 yang pling kerap pegi masjid hi2..3-4 waktu satu hari.. bagus2.. ni lah kita mahukan.. haha

di gunung ledang!


hmm.. sekarang ni kita beralih pulak ke ahli blok b.. kih2.. yg sorng ni pulak x-pdt juge.. orgnye sentiasa nampak relax jew.. cool.. hi2.. inilah dia MUHAMAD  SA'AIRUDDIN BIN MOHD ARSHAD.. ramai lecturer yg tertanye2.. cm ne nak pronous name die ni.. hi2.. berbelit2 lidah.. so lebih mudah panggil sa'a jew..


model majalah.. hi2


ye.. ni lah sa'a.. rendah2 jew orng.. org yang sporting gak la.. sa'a ni kalo ajak jalan2 mmg bez coz die ni mmg cam pemandu pelancong! haha, t ley la apply tuk jd pmandu pelancong.. hehe.. paling bez mase kitorg gi KL same2 lah..ngan ade lagi dua orng .. sape lagi dua org?? haha.. rahsia la wei, t akhir post ni aku bgtau lah.. suprise.. mmg bez jln2 ngan diorng ni.. mcm2 kitorng tempuhi.. sa'a bertingak sbgi ketua la sebab dia ni arif selok belok jln kat KL ni.. kalo tak kerana diorng, tak merasa la aku naik LRT! 1st time weh dlam hidup.. nek kereta api tanah melayu penah la.. haha.. dari JB ke Segamat.. he2,, sa'a ni bilik dia same aras je ngan aku.. aras dua.. tapi mmg tak adil, naik same2 tapi dia sampai dulu kat bilik..he2,bilik dia ni mmg agak misteri.. ape yg misteri tu?? ye r, aku tak tau ade org ke tak dlm bilik dia ni, mmg nampak cam bilik kosong, kat luar satu kasut pun takde, upe2 nye semua letak kat dalam bilik..he2.. tiap2 pagi mmg aku berlumba2 ngan dia ni sape gi mandi dulu, sape yg siap utk ke kuliah dulu, hi2.. selalunya mmg sa'a siap dulu la, aku baru nak gi mandi, dia dah siap lengkap berkemeja.. hahaha.. kalo bekfes kat kafe mmg aku nampak sa'a je la.. dia ni jugak star bola tampar kitowng.. he2..


hee.. he..


ha!.. sekarang mase yang ditunggu2! apa nye??.. haha.. aq nak cite pasal dua org kawan aku.. kira BFF la (best fren forever) .. mcm dlm rancangan Paris Hilton BFF!.. hi2.. tak lah, bagi aku semua kawan aku same je.. cume diorng kire paling rapat r dengan aku.. sebab tu aku letak last2 ni, supaya aku boleh tulis sebanyak- banyaknye.. tanpa ada had! kih2.. hmm sape diorang ni ek .. dah tau belom?? ok2 jom kite zas...! layan...!


dari kiri aku, syafiq dan afiq


ha.. inilah kami! hehe.. dalam perjalanan menuju ke Petaling Street kalo tak silap.. dlm LRT ni.. Mula2 aku nak cite la dulu pasal atlit bola tampar f36! haha.. inilah dia MUHAMMAD AFIQ BIN MOHD LANI.. panggil afiq boleh, apek pun boleh.. haha, tapi aku tak pernah pnggil die apek.. kih2


artis k-pop kew


ni lah dia afiq.. memiliki wajah iras2 cina skit.. kih2, patut r org panggil die apek.. kahkahkah.. afiq ni seorng yang sgt rajin, sedaya upaya cuba menyiapkan tutor..kih2.. apa yg aku nmpak mmg dia ni mmpunyai semangat belajar yg tinggi r, lebih2 lagi result sem 1 dia yg baik tu membuatkan dia bertambah semangat ag tuk beljar.. bagus fiq.. truskan cita2 anda! hu2..igat ag ada satu hari tu kitorg nak tgok bola kul 2 pagi kat bawah blok, aku tido jap, tapi afiq trus belajar! tak tido..rajin btul! haha... tiap2 malam selalu bljar kat masjid.. mmg ada port dia sendiri la..aku ase afiq ni tak penah ponteng kelas atau kuliah..penah tak?? haha.. dia pon rajin gak turun masjid solat berjemaah..hi2, bagus lagi., kalo korang nak tau ni la antara kawan yg paling awal aku kenal! haha, awal2 dulu mmg selalu duk same2 r dalam dewan kuliah, kitorng akan duduk kat line number 7.. kah2, ingat tak afiq?? kau selalu kira..hi2..masuk dewan kuliah pun mesti kitorg nak masuk ikut pintu depan..korg nak tau kenapa?? haha, tanye la afiq..kih2!  dia ni pon mmg kawan yang baik la.. suka tolong org gak.. paling tak dilupa ialah mase aku demam kat KL ari tu.. dia ngan sa'a tolong carikan ubat.. bagus nye kwan2 aku ni.. tq2! aku dah sihat sekarang! haha.. afiq ni tak penah marah aku! sentiasa menghormati aku.. ceh.. tapi ada satu hari tu mmg dia baran gilew kat aku.. habis aku kena marah.. haha, mmg salah aku pun.. kih2.. apepun, bez r dpat kawan ngan kau.. ok semoga berjaya dalam hidup! hu2


ambik peluang! he2


Last but not least is MUHAMMAD AMIRUL SYAFIQ BIN AZUDIN !!!! awal2 sem aku panggil dia amirul, ntah macam mane lame2 aku panggil syafiq pulak.. hi2.. ha dia ni lah kawan blok b aku paling rapat!! hee.. hee...


men in black! haha


pergh! berkaca mata hitam.. stylo bro!.. hu2.. yeah.. ni la kawan yg rapat ngan aku.. kao aku bosan2 kew, mmg aku akan gi bilik syafiq la.. ye r nak gi mane ag.. hehe, syafiq ni seorang yang agak pelik ckit..aq pun tak tau ape yang peliknye..he2,.saje jew.. dia banyk r tolong2 aku, ag2 bab2 IT ni.. aku dah lah buta IT.. diam2 ubi berisi,pepatah ni mmg sesuai untuk die ni.. nape pulak?? ye r dia pakar dalm hack2  ni.. dia ni la yg bnyak tolong aku masukkan opera mini,ape2 maklumat pasal opera mini mmg die tau r.. expert giler!! mmg terbaik r ko! tq2.. syafiq jugak seorang yang agak pendiam dalam kelas, mungkin bagi laluan untuk aku yg suke bercakap ni cakap sepuas2 nye.. haha..  aku beruntung gak dapat berkawan ngan dia ni.. selalu ajak gi jalan2, mula2 takut gak gi outing jaoh2.. tapi dia cuba meyakinkan aku gak..he2, dah ada experience.. hebat tul kitorng tipu pak guard, syafiq r ni yg aja.. tapi yg bez nye dapat jumpe awek aku kat KL !! tgah shooting! haha korg nak tau tak sape?? Tiz Zaqyah lah.. ribuan time kasih utk syafiq sbb tak sia2 gi KL! dpat tgok artis feveret aku tuh!! lepas dua minggu pegi ag KL, tapi kali ni ada sa'a, afiq, wani dan ikin..overnight di tgah2 bandar KL! mmg pengalaman pertama!! tq guys...bez giler! mmg penat.. tapi syok! syafiq ni pun selalu gak ajak aku wat keje2 jahat,. selama aku duk kat asrama sekolah dulu, aku tak penah panjat blok, mmg baik, patuh pada arahan.. tapi kat sini aku dah jadi berani..sa'a dan syafiq menunjukkn aq tempat untk panjat, hehe,, pengalaman semua ni.. bagi org lain mmg ni perkara biase.. haha.. satu perkara yg kelako + sakit ati ngn syafiq ni ialah die mmg suka wat keje lambat2.. haha.. kalo janji turon masjid kul 9.30 mlm, msti kul 10 baru sampai.. haha, aku ngn afiq mmg paisey.. kalo nak suroh turun awal mmg aku kena mencemar duli lah pegi bilik dia dan jemput dia turun sekali.. haha.. lawak.. syafiq ni rajin gi masjid tau, cume subuh je jrg2 aq nampak die.. biasalah subuh msti kat bilik.. terlajak tido!! haha.. bagus2 syafiq.. truskan amalan mulia ini.. heheh


nak belajar ke bergambar? haha
ha.... dah penat dah aku ni.. idea nak menulis pun dah kering!! jari jemari aku ni pon dah meraung2 suh berhenti.. letih katanye..hu2.. aku harap takde sape2 yg kecik ati bile baca post2 kat atas ni.. sekadar suke2 jew.. ok pas ni aku nak cita kat korang pasal dak2 pmpuan kelas aku pulak.. ha.. lagi mcm2 ragam diorang ni.. he2..
ok.. selamat menjamu mata!!!










4 comments:

  1. ^^ wah2..suka2..best..he3..lgi2 pasal dak kechik 2..he3..

    ReplyDelete
  2. ceyt...apasal sa'a punye gambo len drpd len...ini tidak adil...ahaha...ag 1 aku ta de r giler dota noe...skang ni da mls nk men da...hehe...nice try der...luv it... (:

    ReplyDelete
  3. tq2.. haha.. katok, aq tibai jew

    ReplyDelete