Friday, 3 June 2011

Filem2 Malaysia terbaik!!

Assalamualaikum semua.. hehe.. dah lame aku tak post rupenye.. hehe.. aku sebenarnye tak tahu nak post ape.. tapi aku dapat idea nak post pasal filem2 Malaysia.. hehe.. Aku nak kongsikan kat korg kalo korang lum tgok filem2 ni.. filem2 ni yg aku penah tgok la..yg len aku tak tau.. keh2.. ini mungkin dpat membantu korg kalo ade yg bosan kat umah, tapi tak tau nak tgok cite ape..haha..aku gred kan sekali mengikut kesukaan aku!! hehe.. berikut ialah filem2 sekitar tahun (2006- kini)..

1. TERBAIK! RUGI TAK TENGOK!!


Suspen/Thriller

- Adnan Sempit
- Antoo Fighter
- Apa Kata Hati
- Cinta
- Dilarang Masuk
- Dunia Baru The Movie
- Gila- gila Pengantin Remaja
- Hikayat Merong Mahawangsa
- Histeria
- Jangan Pandang Belakang
- Jin Notti
Filem seram yg mendapat
kutipan tertinggi!

- Kami The Movie
- Kembar Siang
- Khurafat
- Magika
- Niyang Rapik
- Nur Kasih The Movie
- Papadom
- Pontianak Menjerit
- Santau
- Selamat Pagi Cinta
- Setem
- SH3


Berikut ialah dua filem arahan Khabir Batia.. director favorit aku.. filem2 ni mmg terbaik!!

Aksi/komedi
Drama


2. OK LA.. MEMUASKAN.. HEHE..

  • 2 Hati 1 Jiwa
  • Aku Masih Dara
  • Cicakman 2: Planet Hitam
  • Congkak
  • Cun
  • Cuti- Cuti Cinta
  • Damping Malam
  • Duyung
  • Evolusi KL Drift 2
  • Gila- gila Pengantin Popular
  • I’m Not Single
  • Jangan Pandang Belakang Congkak
  • Kala Malam Bulan Mengambang
  • Kongsi
  • Lagenda Budak Setan
  • Mukhsin
  • Puaka Tebing Biru
  • Ratu The Movie
  • Remp-it
  • Senario Pemburu Emas Yamashita
  • Senario: Episod 1
  • Senjakala
  • Sini Ada Hantu
  • Zoo

3. HAMPEH!! TAK TENGOK PUN TAKPE..

2 Alam
Anak Halal
Hantu Kak Limah Balik Rumah
Haq
Jangan Pandang Belakang Congkak 2
Mantra
Momok The Movie
Ngangkung
Senario Beach Boy
Sifu dan Tongga
Skrip 7707
Zombi Kampung Pisang

Bosan..
Lawak ntah ape2

Filem Ngangkung dan Hantu Kak Limah Balik Rumah ialah dua filem yg mendapat kutipan tertinggi setakat ini.. haha.. aku pelik la.. filem2 ni tak la bez sgt.. mungkin faktor pelakon kut.. hmm.. filem ni mmg hampeh.. lawak, tapi sekejap je.. pastu bosan.. hehe.. ni pandangan aku lah.. jgn marah ye.. hehe..

Ha.. kalu korg lum ada kesempatan atau tak berpeluang nak tgok kat wayang filem2 yg aku post kat atas ni, pegila membeli dvdnye.. hehe.. yg original tau! kahkahkah.. sokongla filem2 melayu.. jgn lah asik nak banggekan filem luar negara je.. ok.. selamat menonton.. salam 1 Malaysia!!..



2 comments:

  1. tapi aku ase. yg ant00o mak limah tu, klau x tgk, cm ane lah leyh melekat ayat bako bako tu ek? haha..

    nice info ;)

    ReplyDelete
  2. haha.. tapi bg akulah, filem kak limah ni part usop je yg bez.. bila part awie ngn umi nazeera tu dah mula bosan.. haha.. tq

    ReplyDelete