Monday, 13 June 2011

Mencari duit poket

Assalamualaikum.. hehe.. ape khabar semua.. kpd yg berkerja, selamat bekerja ye.. kerja elok2.. cari rezeki yg halal.. he2.. ok, untuk entry kali ni, aku nak stori ckit pasal aku dapat masuk balik kerja kat Jusco Tebrau City.. hehe.. happy nye.. lame aku tunggu..dua minggu tau slpas aku gi interview, haha.. chief cashier yg interview aku tu ckap kene tunggu dalam seminggu sblum stat keje sbb aku staff lame kat situ..tapi dah 2 minggu aku tunggu,bila aku tepon balik org tu cakap aku bole keje rabu ni.. Alhamdulillah.. nape aku mesti nak keje kat jusco ek?? Hehe.. t aku cite..

   

Actually lepas abis matric, aku tak mohon keje jusco tu dulu, sebab aku nak setelkan lesen moto + kereta aku yg dah tertangguh sebelum masuk matric.. tak sempat nak gi test jpj.. haha.. pastu aku kene amek ujian medsi ngn gi interview kat utm.. hehe.. bila sume dah setel baru lah aku mohon keje.. bila mohon, org tu ckp tunggu agi seminggu.. haha.. dah 2 minggu barulah aku dapat.. haha.. aku mmg nak  keje kat jusco ni.. sbb gaji die mmg lumayan r.. basic RM750.. elaun RM450.. tu belum masuk OT tau..


 Aku sebenarnye penah keje kat jusco ni mase lepas SPM, ok la.. bez.. aku jdi cashier.. penat tu jgn cakap r.. customer asik ramai je.. agi2 kat floor bawah.. market.. jusco tebrau ada 3 floor.. kaunter bukan kegemaran aku ialah di kitchen, sebab kene balut pinggan2 kaca tu ngn kertas .. haha. Leceh kan..  aku suka kaunter men sbb baju lelaki sume jenis shape segi empat., senang lipat dan masuk dlm bag plastic..n lelaki tak ramai shopping.. kalo kaunter ladies ngn cosmetic, mmg aku tak minat.. haha.. sbb baju perempuan kan berambu2 n labuci2 bagai.. so susah nak lipat.. haha..

Ni gambo ID aku mase aku keje jusco sblum ni..


Seronok bile ada duit sendiri kan.. nak beli ape pun senang.. mcm aku dulu sblum masuk matric, kbnyakan barang2 keperluan yg dibeli gune wet aku.. aku taknak bebankan ayah aku.. agpun aku dah besar.. hehe.. sbb tu kite kene keje kawan2.. t ada wet poket sendiri sblum masuk universiti nanti.. hehe.. dapatla kita gunakan wet tu sblm kita dapat biasiswa ataupun pinjaman.. 

Azmeer: keje biar lah yg halal ye! mencari rezeki kerana Allah SWT..

4 comments:

  1. untung laa... aku nk tukar kje parent aku tak bagi.. trus benti tak keje trus da skang.. huhu

    ReplyDelete
  2. haha..ina pun keje kat jusco jugak..tapi kat melaka punya.jusco baru tu.penat layan customers yang datang makan.dengan nak jawab soalan diorang pasal makanan kat secret recipe tu.adoi..=)

    ReplyDelete
  3. jusco tebrau memg rmai glar kn..trutma weekend...
    fatin pun pg shopping smlm..pnt laa jgk...
    kt c2 rmai chinese arr skit

    ReplyDelete
  4. tau takpe.. mmg ramai.. pnat giler

    ReplyDelete